قمرالواحة كبار الشخصياتvip
![كبار الشخصياتvip كبار الشخصياتvip](https://2img.net/i/itest/ranks/default/default5.gif)
![قمرالواحة](https://2img.net/u/3211/21/32/44/avatars/23-95.gif)
عدد المساهمات : 9221 نقاط : 12107 السٌّمعَة : 4 تاريخ التسجيل : 14/04/2010 العمر : 52
![ملف كامــل لانواع الجمبرى Empty](https://2img.net/i/empty.gif) | موضوع: ملف كامــل لانواع الجمبرى السبت 1 مايو 2010 - 20:12 | |
| [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
بسم الله نبدأ..... (1)..الجمبري بالزيت والليمون: -جمبري حجم كبير مقشر ومنظف -للتبيل (ثوم+ملح+شطه+كمون+ليمون) -ملعقتين زيت ...... -قومي بحشو شق الجمبري بالتتبيله ورصيه فالصينيه وضيفي له الزيت ثم أتركيه ساعه [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
-ارفعيه علي نار هادئه حتي يجف ماؤه ويبدأ في التحمير الخفيف...
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] | تم تصغير هذه الصورة. إضغط هنا لمشاهدة الصورة كاملة. الصورة الأصلية بأبعاد 778 * 539 و حجم 77KB. | [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
(2)كفته الجمبري: -جمبري حجم صغير -دقيق أرز حسب كميه الجمبري -بصله متوسطه+4فصوص ثوم -بقدونس وشبت -ملح وفلفل وكمون ......... [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] -في الخلاط قطعي البصل وضيفي له الثوم والبقدونس والشبت(مقطع علشان ميلفش جوه الخلاط) والبهارات -بمدق اللحم أو في الهون[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]..دقي الجمبري دقات خفيفه (مش لدرجه انه يتهرس ..وده علشان يتماسك مع خليط الدقيق) -في وعاء عميق اخلطي الدقيق بالجمبير بالخليط السابق حتي تتكون لديكي عجينه لينه نوعا ما غير يابسه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
- امسحي يدك بالزيت وشكلي العجينه علي شكل اصابع أو دوائر
-وهنا خياران اما تقلي فالزيت علي نار هادئه (ونتيجتها بالصوره)..أو تسلق في ماء مغلي وملح ثم تنشل وتحمر فالزيت..وانا أفضل الطريقه الاولي
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] | تم تصغير هذه الصورة. إضغط هنا لمشاهدة الصورة كاملة. الصورة الأصلية بأبعاد 778 * 539 و حجم 91KB. | [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
(3)كفته الجمبري بالصلصه
-يؤخذ مقدار من الكفته المقليه -عصير طماطم -3فصوص ثوم -ملح وبهارات .......... -في حله عميقه أهرسي الثوم وحمريه في الزيت -ضيفي عصير الطماطم والبهارات وأتركيه ليغلي - ضيفي الكفته واتركيها لحد ما تتسبك شويه وتقدم بهذا الشكل -أو ممكن تقومي بعمل نفس المراحل في الصينيه وبعد التسبيك تدخل الفرن ....انا اسفه الطريقه دي صورتها مش موجوده
(4)الجمبري المشوي 1: -المقادير موضحه بالصوره وطريقه العمل أيضا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
(7)شوربه الجمبري: -جمبري حجم وسط أوكبير (منظف بالطبع ولكن استخدمي نصف الكميه مقشره والنصف الاخر بالقشره -2كابوريا منظفه ومقطعه -نص كوب لبن -مستكه -ملح وفلفل ......... -في اناء الطهي ضعي ملعقه زيت +المستكه -ضيفي لهم الجمبري والكابوريا والملح والفلفل+2ك ماء -اتركيه حتي يغلي ويدخل في النضج ثم ضيفي اللبن وأرفعيه من علي النار. [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] | تم تصغير هذه الصورة. إضغط هنا لمشاهدة الصورة كاملة. الصورة الأصلية بأبعاد 778 * 539 و حجم 63KB. | [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
([ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]الجمبري الصياديه بالارز: -جمبري وسط أو صغير -بصله متوسطه -أرز مصري مغسول -شبت أو بقدونس -حبه فلفل رومي أحمر مقطعه صغيرا -ملح فلفل كمون .......... -حمري البصله فالزيت حتي تصل للون البني -ضيفي الجمبري والملح والبهارات والفلفل الاحمر وقلبي -ضيفي الارز المغسول +الماء -بعد النضج وقبل التقديم قومي بفرم البقدونس أو الكسبره وأخلطيه مع الارز جيدا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] | تم تصغير هذه الصورة. إضغط هنا لمشاهدة الصورة كاملة. الصورة الأصلية بأبعاد 778 * 539 و حجم 73KB. | [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] ...علي فكره هو مش غامق أوي كده..ده من الاضاءه
(9)طاجن الجمبري في الفرن: -جمبري حجم صغير -بصله مفرومه -عصير طماطم -بقدونس مفروم -ملح وفلفل وكمون .......... -حمري البصله حتي يصبح لونها ذهبي -أضيفي عصير الطماطم حتي يغلي -ضيفي الجمبري والبهارات والبقدونس مع التقليب -أتركيه علي نار هادئه ..ثم أدخليه الفرن
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] | تم تصغير هذه الصورة. إضغط هنا لمشاهدة الصورة كاملة. الصورة الأصلية بأبعاد 778 * 539 و حجم 66KB. | [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
(10)الملــــــوخيه بالجمبري: -عصير طماطم -ملوخيه خضراء مخروطه طبعا -جمبري حجم صغير -ثوم مفروم +كسبره ناشفه -2م زيت ...... -في الحله ضعي الزيت + الجمبري+عصير الطماطم وأتركيه يغلي حتي يصل للقوام المطلوب -ضيفي الملوخيه مع التقليب لمده دقائق ثم ارفعيه من علي النار -في الزيت حمري الكسبره +الثوم ثم ضيفيها للملوخيه مع تغطيه الاناء جيدا
| |
|
أحمد الهاشمي مدير عام
![مدير عام مدير عام](https://2img.net/i/itest/ranks/stars/stars10.gif)
![أحمد الهاشمي](https://2img.net/u/3211/21/32/44/avatars/1-73.jpg)
عدد المساهمات : 10896 نقاط : 13569 السٌّمعَة : 7 تاريخ التسجيل : 03/04/2010
![ملف كامــل لانواع الجمبرى Empty](https://2img.net/i/empty.gif) | موضوع: رد: ملف كامــل لانواع الجمبرى الأحد 2 مايو 2010 - 2:44 | |
| ماشاء الله تسلم ايدك قمرنا بس بقي عاوزين ندوق بجد ههههههههههههه مافيش عزومة كده يعني عالماشي؟؟ كل الود لكِ لمجهودكِ اطيب خالص تحياتي | |
|