واحة الأرواح
مرحبا بكم في واحة الأرواح
واحة الأرواح
مرحبا بكم في واحة الأرواح
واحة الأرواح
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

واحة الأرواح

أحمد الهاشمي
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخولeahmea@yahoo.com

 

 تورتات روعة

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
أحمد الهاشمي
مدير عام
مدير عام
أحمد الهاشمي


عدد المساهمات : 10896
نقاط : 13569
السٌّمعَة : 7
تاريخ التسجيل : 03/04/2010

تورتات روعة Empty
مُساهمةموضوع: تورتات روعة   تورتات روعة Icon_minitimeالأربعاء 28 أبريل 2010 - 23:18

طريقة عمل التورتات



لعمل اى سبونج كيك لعمل اى نوع من انواع التورتات

7 بيضات افصلى صفارهم عن بياضهم

بميزان المطبخ اوزنى البيض اولا

وبنفس ميزان البيض اوزنى سكر بودرة

وبنفس ميزان البيض اوزنى دقيق منخول بدون اضافة اى باكنج باودر او اى خمائر

فانيلا....

ده اساس اى تورته سبونجى او معمولة من كيك اسبونج الا فى حالة واحده انها تكون شوكولاته ....

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

الطريقه الاساسيه لعمل اسبونج كيك لاى تورته :

اخفقى اولا بمضرب كهربائى الصفار جيد جدا +فانيلا

اضيفىى له السكر البودر واستمرى فى الخفق لحد ما يتحول الى كريمة بيضه تماما .....

ضيفى الدقيق ببطىء شديد جدا ولا تستعملى المضرب بمعلقة خشب كبيرة او كاوتشوك قلبى الدقيق معلقة معقله باتجاه الساعه ببطىء شديد جدا
عشان ما نسمحش للهوا اللى دخل بالخروج تانى ...

العملية دى يا تكون سبب نجاح الكيكه او فشلها خلوا بالكم

فى النهاية اخفقى البياض لوحده لحد ما يتحول لمارينج (يبقى زى القطن الهش)

ضيفيه على الخليط السابق بهدوء شديد وتقليب بالمعلقه
لحد ما تصبح عندك عجينه هشه جدا ....

فى القالب او فى صنيه امسحى قاع الصنيه او القالب بطحينة امسحيها من كل اتجاه (دى احد اسرار مصرية )

ماتخافوش الطحينة بتمنع عملية التصاق الكيك تماما وكمان لا لها ريحة ولا بتاثر على الطعم جربوا الفكرة دى ....

ادخليها الفرن ويكون ساخن ...هدى الحرارة قليلا وضعى الكيكه

وبعد ربع ساعة هدى الفرن مرة اخرى .....
ولا تفتحى الفرن نهائى ....من زجاج الفرن الحرارى راقبى الكيكه بتاخد حوالى نص ساعة سوا ....

اطفى الفرن واتركيها عشر دقائق يعنى بلاش تخرج على طول من الفرن بتاخد برد وتهبط بسرعه ....

اخرجيها من الفرن واتركيها تبرد تماما....وياريت تكون قبلها بيوم عشان تنشف كويس وتبرد تماما ....

قشريها واقسميها على حسب رغبتك اما لنصفين او ثلاثة على حسب التورته بتاعتك ......

وابدئى عمل التورته ..

ده اساس لاى توته عادية باى نوع من التزين تبقى تورته فظيعه

لا تنسونى فى دعائكم بعد نجاحها

ناخد على سبيل المثال التورته السهلة دى



تزيين سهل جدا بالكريمه والكريز او اعمليها بالفراوله واحشيها بنفس الحشو كريمه وفراوله ...وممكن تعملى سيرب او صوص من الفراوله تسقى بيه الكيك ..

وبالف هنا

طيب فى ناس ماعندهاش شكل قالب القلب او حلقات تعمل بيها الكيكه على شكل ...

لازم تروح تشتريها يعنى؟؟؟

لا مش مهم ابدا ..فى طريقة سهلة جدا ممكن تعملى بيها اى شكل
ومش لازم الاشكال والقوالب لو ماعندكيش...

القلب ممكن تعملى اتنين كيكه ...واحده على شكل مستطيل والتانيه على شكل دايره

اقطعى الدايره نصين وكملى المستطيل من الجانبين تطلع لك تورته على شكل قلب بالظبط ...........

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


فى قوالب جميلة جدا بتدى اشكال روعة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نعمل بيها بوكيه ورد تورته شكلها بيقى خطير بعد التزيين



هنا طريقة عمل كيك الشوكولاته عشان نعمل بيها اى تورته شوكولاته

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

6 بيضات

50 جرام سكر خشن

75 جرام سكر بودرة

150 جرام شوكولاتة خام

150 جرام زبده

150 جرام دقيق

)25 جرام كورن فلاور

فانيليا


للحشو

½ ليتر كريمة لبانى

100 جرام سكر بودرة

لتجميل وتزين الوجه

200 جرام شوكولاته خام

100 جرام زبده


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


مهم جدا عملية فصل الصفار عن البياض فى عمل التورتات

نخفق الصفار من 75 جرام بس من السكر البودرة

الخطو التانيه على حمام مائى دوبى 150 جرام من الشكولاته الخام وسيبيها لما تبرد تماما وبعدين ضيفيها للفصار ببطىء شديد ولا تنسى عدم استخدام المضرب كله بالمعلقه الخشب او الكاوتشوك

ناخد ال150 جرام ذبدة وغالبا بيتكون باكو كامل
نخفقه كويس بالمضرب لحد ما تصبح شبه الكريمه تماما

وبعدين نضيفه للخليط السابق
يعنى اصبح عندنا الصفار مع السكر والشوكولاته وبعدين الزبده المخفوقه

وفى النهاية نخفق البياض لوحده مع اضافة 50 جرام من السكر الخشن خفق جيد جدا بالمضرب الكهربائى

ونضيفه على الخليط بخفه وببطىء شديد جدا وبرضه التقليب بالملعقه الخشب او الكاوتشوك

وفى النهاية نخلط الكورن فلاور او النشا على الدجقيق ونضيفه ببطىء مععلقه معلقه للخليط السابق وبالتقليب البطىء ..

كده اصبحت العجينة جاهزة للفرن فى القالب او الصنيه بقى عندنا كيكه التورته جاهزة للفرن...
احشيهابالكريمهاللبانىالمخفوقهبالسكر(تديكىكريمشانتى رائع)
وزينيهابالشوكولابالزبده

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
قمر الزمان
كبار الشخصياتvip
كبار الشخصياتvip
قمر الزمان


عدد المساهمات : 1443
نقاط : 1805
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 11/04/2010
العمر : 54

تورتات روعة Empty
مُساهمةموضوع: رد: تورتات روعة   تورتات روعة Icon_minitimeالجمعة 30 أبريل 2010 - 22:07

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
تورتات روعة
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» غرف الطعام روعة
»  أباريق بأشكال روعة
» عبايات كويتية روعة
» ديكورات متحركه روعة
» ستائر للمطبخ روعة

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
واحة الأرواح  :: قسم الأسرة :: واحة المطبخ وجديد الطبخ-
انتقل الى: